2011 yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü verildi

Kültür ve Turizm Bakanlığınca her yıl verilen “Kültür ve Sanat Büyük Ödülü” bu yıl fotoğraf sanatçılarına ayrıldı. Büyük ödüle layık görülen Ara Güler, Sıtkı Fırat, Prof. Sabit Kalfagil ve İzzet Keribar Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılan törende bir araya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve çok sayıda davetlinin katıldığı ödül töreni sırasında keyifli anlar da yaşandı.

Bir sayfa daha kapandı!
Ara Güler hayatını kaybetti!
Biz gazeteciyiz, her şeyi çekeriz!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca her yıl verilen “Kültür ve Sanat Büyük Ödülü” bu yıl fotoğraf sanatçılarına ayrıldı. Büyük ödüle layık görülen Ara Güler, Sıtkı Fırat, Prof. Sabit Kalfagil ve İzzet Keribar Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılan törende bir araya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve çok sayıda davetlinin katıldığı ödül töreni sırasında keyifli anlar da yaşandı. Başbakan önce Ara Güler’in daha sonra da 4 usta fotoğrafçının fotoğraflarını çekti. Oldukça keyifli olduğu gözlenen ve fotoğraf çekerken salondan büyük alkış alan Başbakan Erdoğan, "Sizin fotoğraflarınız sizin kareleriniz bu ülkede ırkçılığa ayrımcılığa nefrete karşı verilmiş en iyi yanıttır. Bu ülkede hiç kimsenin bir başkasını ötekileştirme bir başkasının Türkiye sevgisini sorgulama hakkı yoktur, buna haddi de yoktur. Bu toprakların özünde ırkçılık yok ruhunda ötekileştirme yok. Bu topraklarda ırkçılığında, ötekileştirmenin de nefretin de yeşermesine yeşertilmesine asla izin vermeyiz, müsamaha göstermeyiz” dedi.

56553k - 2011 yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü verildi

Prof. Sabit Kalfagil, Ara Güler, Sıtkı Fırat ve İzzet Keribar – Fotoğraf: Recep Tayyip Erdoğan

Ödül töreni sırasında 4 fotoğrafçının sözlerinden alıntılar yapan ve konuşması sık sık alkışlarla kesilen Erdoğan, usta fotoğrafçıların dünyanın her yerinden çok anlamlı kareler kaydettiğini belirterek, “Ancak, 4 sanatçımızın bana göre en önemli ortak vasfı, birer İstanbul sevdalısı olmalarıdır. İstanbul’u en güzel onlar anlattılar, en güzel onlar kaydettiler" şeklinde konuştu.

Ödül töreni sonunda usta fotoğrafçılar Başbakana kendi çektikleri fotoğrafları ve fotoğraf albümlerini hediye ettiler.

5 k - 2011 yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü verildi
 

Fotoğraf: Ozan Güzelce

 

YORUMLAR

WORDPRESS: 0